De speelkast, erg geliefd!

We hebben geknutseld.

Spelen met beer Kiki, leerzaam en gezellig!


    K
ernwaarden van Liever bij Lee


Als gastouder werk ik met kernwaarden die weergeven waar ik voor sta.


    H
uiselijk:


Een huiselijke omgeving zorgt ervoor dat een kind zich veilig voelt, dat straalt warmte en gezelligheid uit. Dat is een goede basis voor een ontspannen ontwikkeling. Maar vooral een fijne en rustige plek om jezelf te kunnen zijn. Ik probeer echt om een 'tweede' thuis te zijn voor de kinderen.

Alle kinderen die bij mij op de opvang komen, worden met resepect behandeld. Ik ben van mening dat alle mensen, ongeacht afkomst, geloof of beperkingen, gelijk zijn. En dat geldt zeker voor onze kleintjes!


    Z
orgzaam:


Ik ben een zorgzaam type, de dagelijkse verzorging doe ik met veel plezier.  Het is belangrijk dat alles op een ontspannen manier gaat. Zowel bij het verschonen van een luier, als het gezellig aan tafel zitten voor een fruitje. Aandacht voor de sociale en emotionele behoefte staat ook op mijn agenda. Ik vind het belangrijk om een algemeen beeld te krijgen van de avonturen die het kind thuis beleefd heeft. Zo kan ik ook er ook nog over praten, waardoor het kind zich op zijn gemak  kan voelen.


    B
etrouwbaar:


Betrouwbaarheid is voor mij een belangrijk punt. Ik zorg tenslotte wel voor het meest dierbare van de ouders. Ik overleg met ouders over de opvoeding en aanpak. Verder vertel ik elke dag over hoe het is gegaan, en welke belevenissen we hebben meegemaakt die dag. Natuurlijk ben ik ook de hele dag door bereikbaar voor de ouders. Het is  belangrijk dat zij mij blindelings kunnen vertrouwen.


    B
etrokken:


Ik wil graag betrokken zijn, want de kinderopvang is het verlengde van de thuissituatie. Zo schrijf ik elke dag in een 'heen en weer' schriftje. Daarin schrijf ik de dagelijkse bezigheden en ontwikkelingen. Verder  staan we altijd stil bij papa en mama verjaardagen en andere dagen die voor het kind belangrijk zijn.